Een boom in Nederland, een boom in de Filipijnen

NL Packaging Awards
februari 15, 2018
Instore communicatie – nieuwe generatie
september 15, 2019

Wij werken alleen samen met FSC gecertificeerde bedrijven , maar wij willen een stapje verder gaan. Jaarlijks verdwijnen er door allerlei omstandigheden 10 miljard bomen. Gentar plant uit uw naam per order 2 bomen en gaan we gezamenlijk verdere ontbossing van onze aarde tegen. 1 boom tastbaar én dichtbij in Nederland en 1 dáár waar de bomen meer CO2 opnemen. In dit geval is dat in de Filipijnen, waar de geplante boom in een beschermd natuurgebied groeit op Mount Malindang.
Samen moeten wij in staat zijn om verdere ontbossing te stoppen. De boom in Nederland wordt voor u geplant en duurzaam beheerd. Trees for All werkt hiervoor samen met Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag, samen vormen wij het Nationaal Bossenfonds. Samen hebben zij sinds 2011 bos gerealiseerd in het Venneperhout, Bentwoud, Waalbos en Park21.

De boom in de Filipijnen zal worden geplant op de flanken van de inactieve vulkaan Mount Malindang. Deze boom zorgt voor herstel van ecologische rijkdom van het Nationaal Park dat in 2002 werd benoemd tot beschermde zone. Eerdere ontbossing heeft geleid tot grootschalige erosie, overstromingen en modderstromen, met dramatische gevolgen voor de landbouw in de lager gelegen gebieden. Met de steun van Trees for All is het bos hersteld en wordt het duurzaam beheerd.

Wist u dat:
– 20% van het aangeplante bos gebruiksbos is
– 80% van het aangeplante bos beschermd bos is
– in 5 jaar 256 hectare bos aangeplant is
– de lokale bevolking verantwoordelijk is voor het beheer

Met z’n allen zorgen wij voor:
– Vergroening eigen leefomgeving
– Recreatie
– Vrij toegankelijk bos
– Mogelijkheden voor een plantdag
– Ontwikkelingsproject Filipijnen
– Gaat ontbossing tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederlands